Om oss

Systembiologi är ett relativt nytt forskningsfält inom molekylär biovetenskap, där forskarna använder sig av matematiska och datorbaserade modeller för att förstå komplexa system.

Systembiologi är en tvärvetenskap som kräver samarbete mellan biologer, matematiker, fysiker, kemister, ingenjörer, läkare och datavetare. Göteborg är ledande på området, inte minst genom centrum för systembiologi  med deltagare från Naturvetenskapliga fakulteten och Sahlgrenska akademin från Göteborgs Universitet, samt Chalmers.

Systembiologi handlar om att översätta biologins och kemins språk till matematik.

Sidansvarig: Marija Cvijovic|Sidan uppdaterades: 2012-10-18